1995 - 1996 Euroclog



zpět do historie

A blížil se konšec května 1995 a Euroclog 95. Největší evropská cloggerská akce v historii. Třídenní festival za účasti dvou amerických instruktorů – Jay Dumcum z Kasasu a Steve Smith z Kentucky, tří německých instruktorek – Monika Zoeller, Daniela Schell a ? , jedné slovenky a  Jarky Vašákové a Terezy Bachové. Účast cloggeři z Dánska, Německa, Slovenska a Česka. 300 cloggerů. Páteční country bál v KD Eden, sobota workshopy ve třech sálech Sokola pražského na Vinohradech, večer Galashow v Paláci kultury – soutěž v předtančeních – skupina, duo, solo, acapella. Vyhlašování výsledků + závěrečný hudební a taneční večer s kapelami Taxmeni a Sally Rose Band. Sponzoři: McDonalds (200x bigmac menu + poskytnutí místa na tiskovku k zahájení Euroclogu v McDonaldu na Václaváku + menu zdarma. Přišlo 41 novinářů!!!! Firma na stravenky dala 50.000.-,  Euroline 25.000 + autobus Greyhound zdarma na oslavy do Plzně , Klimo – 25.000 na cestu Jarky a Martina do USA v listopadu 1995, Stevens – zaplatil 2.000.- dolarů za letenky Jay a Steve Smitha. Mediální partneři: Blesk, Vlasta, Dívka, Country styl – firma Presston. Televize: TV NOVA – Snídaně s Novou – Jay a Steve, Aleš a Linda a já,  TV Premiera – jeden díl Country stylu o Euroclogu. Country radio vysílalo zdarma spoty na Euroclog 14 dní 2x a týden předem 3x denně + rozhovor a soutěž o vstupenky. Přišlo 700 diváků.

 Všichni v Caramelle museli (a rádi) pomáhat. Ubytovat skoro na týden Steva a Jaye. Starat se o jejich program. Zajistit všechny semináře na canadien, buckdancing, clogging – rozpisy, lektoři, označení, ozvučení, vyvýšená podia. Občerstvení pro ně, dozor v šatnách. Zaplatit všechno. V Edenu bál s Nota bene, Naley bandem a Milenou Soukupovou. Vyvěsit sponory, psát články, telefonovat, OSA, granty, kostýmy a choreografie pro Caramellu, no bylo to záhul, ale stálo to za to. O Euroclogu se psalo v Čechách , v Evropě, ale hlavně i v USA a já jsem pořád doufal, že přijede, letos nebo na příští rok i nějaká americká cloggerská skupina… bohužel marně.

Zocelilo nás to a Caramella ze zkoušky ohněm prošla silnější než kdy předtím. Začali se hlásit zahraniční pořadatelé, agentury, které v Německu pořádaly firemní večírky , o Caramelle se mluvilo a psalo v ČR a tak jsme se s Jarkou rozhodli věnovat se vedení Caramelly profesionálně. Jarka byla na mateřské a já jsem si udělal živnostenské listy na 1/ Výuku country tanců 2/ Organizační činnost v oblasti kultury a 3. Nákup a prodej zboží. Stal jsem se i dealerem cloggerských plechů firmy Stevens ve východní Evropě. A Caramella se stala naším zaměstnáním, které mělo uživit celou naši rodinu. (Jirka Vašák junior se narodil 31.10.1994 a odmalička s námi všude jezdil a brzy začal i tancovat a stepovat…)

Euroclog 96

Američtí lektoři : Jay Dumcum a Charlie Burns

Pátek - country bál v Edenu, sobota a neděle - workshop , sobota večer - Palác kultury - gala program "Tance a písně Amerického západu s Pavlem Bobkem, Milenou Soukupovou a Karlem Fialou (Limonádový Joe) + soutěž - vyhlášení výsledků a předávání cen.

  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  • Steve Smith - Kentucky a Jay Dumcum - Kansas.  » Click to zoom ->

    Steve Smith - Kentucky a Jay Dumcum - Kansas.

  • Tři top momenty z Euroclogu 95  » Click to zoom ->

    Tři top momenty z Euroclogu 95

  •   » Click to zoom ->
  • Dueling banjo - premiera na Euroclogu 95 - banjo - Honza Klocperk - clogging - Aleš Bureš  » Click to zoom ->

    Dueling banjo - premiera na Euroclogu 95 - banjo - Honza Klocperk - clogging - Aleš Bureš

  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->
  •   » Click to zoom ->